Konto dobio AAA certifikata poslovne izvrsnosti

OSIJEK – Bisnode, vodeći hrvatski ponuđač poslovnih informacija, koji posluje kao dio međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg europskog ponuđača poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu, jučer je u okviru svoga roud-showa kroz šest hrvatskih regija, u Hotelu Osijek organizirao svoju drugu dodjelu AAA certifikata poslovne izvrsnosti.

Oni su, sukladno švedskim kriterijima poslovne izvrsnosti, dodijeljeni predstavnicima pet tvrtki iz Slavonije i Baranje. To su Perlis d.o.o. iz Josipovca u djelatnosti proizvodnje flipsa i pekarskih filova; Nevkoš d.o.o iz Vinkovaca u djelatnosti zbrinjavanja otpada; Gutić d.o.o. iz Gunje u djelatnosti trgovine viličarima i skladišnom tehnikom; Centar alata iz Osijeka u djelatnosti zastupanja i distribucije alata niza poznatih svjetskih tvrtki, te Konto d.o.o. iz Požega u djelatnosti projektiranja, razvitka i održavanja poslovnih informatičkih sustava.

Nikola Nikšić, direktor operativnih poslova Bisnodea Hrvatska, istaknuo je pritom da u uvjetima hrvatskog gospodarstva u najvećem dijelu opterećenog nelikvidnošću, certifikat AAA, pa i AA i A, ukazuje na poduzeća koja plaćaju i posluju bolje s aspekta likvidnosti i time su sigurniji poslovni partneri onima koji s njima rade.

– U Hrvatskoj od 97.250 gospodarskih subjekata koji predaju godišnja financijska izvješća, našom metodologijom ustanovljeno je da 2.057 gospodarskih subjekata ima pravo biti nositeljem certifikata AAA. Ima tvrtki koje posluju doista uspješno i nama je za cilj takve predstaviti i istaknuti. One posluju na duge staze te uvažavaju potrebe svih svojih dionika, a između ostaloga, iznimno su odgovorne s aspekta plaćanja svojih obveza prema poslovnim partnerima – rekao je Nikšić. N.Vukadinović

Foto: JOSIP ŠERI, Tekst: Glas Slavonije

Back to Top

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com